Akupunktiolla voi mielestäni tehdä ihmeitä. Toinen syöpäpolkuni aikaisista haltijakummeistani on perinteisen kiinalaisen lääketieteen asiantuntija, joka auttoi minua käsittämättömän monella tavalla syöpähoitojen ja toipumisen aikana.
Aloitin kiinalaisen lääketieteen vastaanotolla käymisen vuonna 2011, ja kun kolme vuotta myöhemmin sairastuin syöpään, en nähnyt mitään syytä lopettaa! Tiesin jo kokemuksesta, että kiinalaisen lääketieteen avulla on mahdollista hoitaa mitä moninaisempia oireita. Luottamus oli syntynyt.
Olen itse kokenut hoitomuotoina akupunktioneulat (kuvissa) ja moksibustion, ja kumpaakin voin täydestä sydämestäni suositella kenelle tahansa. Muitakin tapoja on. Syöpäpolilla lääkärini kysyi minulta, mitä oikein teen, kun kestän syöpähoidot niin hyvin, selviän niin vähillä sivuoireilla, saan nukuttua, pysyn toiveikkaana ja hyvällä mielellä, veriarvoni ovat kuin terveellä ihmisellä, painoni ei nouse, kynteni eivät irtoa…
Kävin kiinalaisen lääketieteen hoidoissa kemoterapian ja sädehoitojen aikana kerran viikossa. Hoito tarjosi myös hienon mahdollisuuden rauhoittua, kuulostella ajatuksiani, hengähtää. Jo moksasikarin tuoksu rauhoittaa mieltäni. Mikään edellä mainituista ei kuitenkaan vedä vertoja sille, miten paljon olen saanut oppia elämästä ja aivan toisista tasoista lipua tässä virrassa.
Minua miellyttää kiinalaisessa lääketieteessä se, että siinä käsitellään ihmistä kokonaisuutena. Ei siis pelkästään hoideta esimerkiksi kipeää selkää, vaan pyritään selvittämään, miksi selkä on kipeä. Usein taustalla ovat mielen solmut ja stressi – ja oma inhimillinen kyvyttömyytemme suhtautua niihin.
Tuolle ihanalle, avarakatseiselle syöpäpolin omalääkärilleni kerroin, mitä teen itse ja mihin saan apua keneltäkin. Hän oli selvästi edistyksellinen ja suhtautui näihin täydentäviin hoitoihin (joita joku vaihtoehtohoidoiksikin kutsuu) avoimen kiinnostuneesti. Lopulta hän innostui käymään akupunktiosta kertovalla luennolla ja on kuulemma suositellut akupunktiohoitoja muillekin asiakkailleen. Ihanaa!
Akupunktion hyvää tekevät vaikutukset (kehollemme) pystytään jo nykyisin todentamaan tieteellisin kokein, eikä sen siis voi enää mitenkään sanoa kuuluvan ”uskomushoitoihin”. Kiinalainen lääketiede ei ole vain itämaisen kokemusperinteen synnyttämä hoitotapa vaan tänä päivänä jo länsimaisin tutkimusmenetelmin todennettu toimiva lääketiede! Tänä päivänä maailman terveysjärjestö WHO jo suosittelee akupunktiota täydentävänä hoitona syöpäsairauksissa, mm. syöpähoitojen sivuoireiden vähentämiseen ja helpottamiseen. Mahtava esimerkki siitä, kuinka länsimainen ja muunmainen terveydenhoito voivat kulkea käsi kädessä ja hypähdellä kulkiessaan!
Käykää rohkeasti kokeilemassa kiinalaisen lääketieteen hoitoja, mutta valitkaa oikea asiantuntija täältä (SKILL ry, Suomen kiinalaisen lääketieteen liitto). Älkää menkö sellaiselle, joka vain tuikkii neuloja liukuhihnahoitona – asiantuntijan tunnistaa mm. siitä, että hän perehtyy asiakkaansa elämäntapoihin, ruokailutottumuksiin, nukkumisen laatuun, mielialaan ja fyysisiin oireisiin ennen hoidon aloittamista. Hän todennäköisesti myös kuuntelee sykettä ranteestasi ja pyytää näyttämään kieltäsi 🙂 Ilman näitä ei voi valita oikeaa tapaa hoitaa. Ammattilainen on hankkinut osaamisensa paitsi mittavan koulutuksen avulla, myös hoitotyöstä saadun mittaamattoman arvokkaan kokemuksen kautta.
Olen kiitollinen äidilleni, joka sai minut kokeilemaan akupunktiota. Olen kiitollinen itselleni, että kokeilin. Olen kiitollinen ystävälleni, perinteisen kiinalaisen lääketieteen asiantuntijalle, joka on hoitanut minua vuosien ajan viisaudella ja rakkaudella, jaksanut kuunnella, rohkaista ja auttaa. Olen kiitollinen sille, joka on laittanut tämän henkäyksen taiteella parantamisen alulle ja käytäntöön – reilut 2000 vuotta sitten.
Lue lisää: